Hyvä tietää - JämiMaat
Menu

Hyvä tietää ennen Jämi Maat -seikkailupuistoon saapumista

Hinnasto ja aukiolo ajat löytyvät Seikkailumaa pääsivulta

Kenelle seikkailu sopii:

Seikkailu radoilla sopii kaikille liikuntaesteettömille eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Eri ratojen kuvaukset, tasot ja vaatimukset on määritelty Radat osiossa 

Ratojen painoraja on 120 kg 

Raskaana oleville emme seikkailua suosittele.

Seikkailu sopii myös lapsille ja heille onkin omat ratansa, joihin toki myös aikuiset saavat mennä. Alle 14 vuotias seikkailija tarvitsee aikuisen valvomaan toimintaansa ja yhtä aikuista kohden voi olla maksimissaa 4 alle 14 vuotiasta lasta.

Pienin lastenratamme (pituusraja 1,1m) kulkee alhaalla, jolloin aikuinen pystyy koskemaan lasta lähes koko ajan, mutta lapsen on pystyttävä itse kiinnittämään itsensä turvajärjestelmiin mikäli aikuinen ei mene mukaan seikkailemaan radalle. 

Alle 10 vuotiaan lapsen kanssa  aikuisen on hyvä mennä mukaan perheradalle.

Ennen seikkailun alkua:

Ennen lipun ostoa puistoon tulijan on tutustuttava ja täytettävä turvallisuuskaavake, jonka voi tulostaa tästä tai kaavakkeita saa myös paikanpäältä.
Ota kaavake mukaan lipunmyyntiin.

Rannekkeen saatuasi saat valjaat sekä kypärän. Omia valjaita ei saa käyttää. 
Ohjaaja opastaa valjaiden pukemisessa ja tarkastaa, että ne ovat oikein puettu.

Ennen radoille lähtemistä perehdytään ohjaajan opastuksella harjoitusradalla turvajärjestelmiin sekä valjaiden käyttöön.

Pukeudu sään mukaan:

Jämi Maat seikkailupuisto on auki säällä kuin säällä. Ainoastaan kova tuuli tai ukonilmat sulkevat puiston hetkellisesti.

Pukeudu siis sään mukaisiin varusteisiin, joissa on helppo liikkua ja jotka saavat hieman rähjääntyä seikkailun tiimellyksessä. 
Radat kulkevat puissa ja luonnossa, joten pihkaa, tomua yms voi löytyä.

Umpinaiset, matalapohjaiset ja tukevat kengät ovat seikkailuun parhaat. 
Sandaalit, korkokengät, varvastossut, crocsit tai muut vastaavat avoimet tai huonosti jalassa pysyvät kengät ei ole radoilla hyvät jalkineet.

Huivit ja muut liehuvat vaatteet sekä isot korut ja muut riipukset, jotka voivat radoilla jäädä johonkin kiinni on syytä jättää maankamaralle kuten myös kaikki irtotavara, joka voi seikkailun aikana pudota on hyvä jättää parempaan talteen.
Jämi Maat ei vastaa radoilla rikkoutuneista tai pudonneista asiakkaan tavaroista tai vaatteista.


Seikkailupuistossa:

Seikkailijan innokkuudesta riippuen aikaa radoilla menee 2 - 4 tuntia. Seikkailu ranneke on voimassa koko päivän, mutta mikäli luovutat valjaat palautus pisteeseen tai lähdet pois puiston alueelta katsotaan seikkailu aika päättyneeksi. Valjaiden kanssa ei saa poistua puiston alueelta.

Puiston kahvilasta saa ostettua pientä suolaista, kahvia, juomia, karkkia ja jäätelöä.

Mikäli riisut valjaat ruokailun tai wc käynnin ajaksi on sinun käytävä ohjaajan luona, jotta hän tarkastaa valjaiden oikeaoppisen pukemisen ennen kuin jatkat seikkailua radoilla.

Radoille kiipeilyvaljaissa:

Kaikille, myös lastenradoille mentäessä täytyy seikkailijalla olla aina valjaat päällään ja turvalaitteet kytkettynä. Edes lastenradalle ei aikuiset saa nousta ilman valjaita.

Mikäli tulee tilanne, että radoilla tarvitaan apua, avun antaa koulutetut ohjaajamme. Ohjaajillamme on myös oikeus poistaa seikkailija, joka on vaaraksi itselleen tai muille sekä oikeus tyhjentää puisto seikkailijoista turvallisuuden niin vaatiessa (esim ukonilma)

Valjaamme ovat Saksalaisen valmistajan Edelridin valjaita ja varmistus laitteena smart belay systeemi, jonka kaksi toiminen varmistus mekanismi takaa sen, että seikkailija ei voi vahingossa / epähuomiossa liikkua ilman varmistusta radoilla.

Päihteetön seikkailupuisto

Alkoholin ja päihteiden nauttiminen Jämi Maat seikkailupuiston alueella on kielletty.
Alkoholin, lääkkeiden ja muiden päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena ei puistossa saa kiipeillä eikä kulkea.
Henkilökunnalla on oikeus poistaa alueelta tällaiset henkilöt.
Tupakointi on sallittu vain sille merkityillä paikoilla ja rata-alueella tupakointi on kielletty.

Mukavia ja turvallisia seikkailuhetkiä ja ikimuistoisia kokemuksia kaikille Toivottaa Jämi Maat seikkailupuiston henkilökunta.